Bramen kruimeltaart

6 personen


benodigd
200 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr donkere basterdsuiker
150 gr fijn gemalen kokos
200 gr koude roomboter
2 eieren
40 gr havermout
500 gr vers geplukte bramen

doe het meel, suiker en de havermout in een kom en roer dit door elkaar. snij de boter in kleine klontjes en voeg deze toe en maak met de handen hier en kruimelig deeg van.
voeg nu de kokos toe en roer deze er doorheen.
hou van dit deeg ca. 150 gr apart in een kommetje en voeg daar de twee eieren aan toe en roer dit tot een papje.
verwarm de oven voor op 180 graden.
pak en springvorm van ca. 30 cm en maak van het kruimeldeeg een bodem en druk deze zachtjes aan met een lepel. verdeel nu de bramen over de bodem en zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is met bramen.
verdeel nu het deeg papje over de bramen.
doe de taart ca.75 minuten in het midden van de oven.
deze is echt super lekker.

 

Geef een reactie