Pattison tomatensoep
Gepubliceerd op 26 augustus 2019
6 personen
Benodigd
- 3 patissons
- 1 kilo tomaten
- 1 courgette
- 1 koolrabi
- 2 winterwortels
- 2 theelepels koriander
- 2 theelepels pimentkorrels
- 2 theelepels komijnzaad
- 2 theelepels venkelzaad
- 2 theelepels peperkorrels
- 2 theelepels zeezout
- 2 eetlepels dijon mosterd
Schil de patisson, courgette en koolrabi, maak er kleine blokjes van. Snij de tomaten in kleine blokjes. Doe dit in een grote pan en zet het geheel net onder water. Doe nu alle kruiden in de vijzel en maak deze fijn. Voeg nu de kruiden en de mosterd toe en laat het geheel anderhalf uur op een laag vuur pruttelen. Snij de winterwortels in kleine blokjes. Pureer de soep met de staafmixer totdat het een mooie gladde soep is. Voeg nu de wortel toe en laat het nog een half uur op een laag vuur pruttelen. Mocht je de soep te dik vinden kan je eventueel wat water of kookroom toevoegen. Deze soep is echt fantastisch lekker.