Palmkoolsoep met pattison
Gepubliceerd op 31 juli 2019
6 personen
Benodigd
- 8 grote palmkoolbladeren
- 1 grote of 2 kleine pattison
- 1 koolrabi
- 1 winterwortel
- 1 grote ui
- 250 gram sperziebonen
- 1 basilicum plant
- 3 kleine preitjes
- 150 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
- zout en peper
- 1 gourgette
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel chilipoeder
Vul een pan met 2 liter water en breng dit aan de kook samen met de gemberpoeder, chilipoeder, zout en peper. Snij onderwijl de dikke nerf uit de palmkool en snij deze klein en hak het zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg deze toe in de pan kokend water en zet het vuur laag. Schil nu de pattison en snij deze in kleine blokjes. Voeg deze toe in de pan en kook ze gaar in een kwartiertje. Pureer nu alles met de staafmixer tot het een gladde massa is zonder klontjes. Snij nu alle andere groentes klein en voeg deze toe. Laat dit alles ca. een uur op een laag vuur pruttelen. Deze soep is echt heerlijk. Je kan de pattison ook vervangen voor een pompoen.
Recept van Michael