Citroenkip

4 personen

Benodigd

  • 2 halve kippen
  • 10 teentjes knoflook doormidden gesneden
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel gedroogde salie
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 250 ml kookwijn
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • sap van 2 grote citroenen

leg de knoflook in een droge pan met antiaanbaklaag. door geen olie te gebruiken blijven de smaken en de sappen beter in de kip. fruit de knoflook op een hoog vuur en draai deze om met een houten lepel zodat ze niet verbranden. snij de halve kippen doormidden en leg ze een voor een in de pan. met het vel naar beneden. strooi de helft van het zout en de rozemarijn en de salie over de kip. draai de kip om als deze goud bruin en strooi de rest van het zout, rozemarijn en de salie over de kip. verlaag het vuur en plaats een deksel op de pan en laat de kip in ca. 20 minuten gaar. Haal het deksel tijdens het garen niet van de pan. voeg na 20 minuten de wijn toe en laat deze reduceren. als alles gaar is voeg dan de peterselie toe en het uitgeperste citroensap

Recept mama Agata’s kookles

Geef een reactie