Frambozenijs

6 personen

Benodigd

  • 600 gram verse frambozen of diepvries
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 200 ml slagroom
  • 1 groot ei
  • 2 ei dooiers
  • 1 theelepel citroensap
  • 180 gram kristalsuiker
  • halve theelepel zout

Pureer de frambozen in een keukenmachine. Giet de puree in een zeef op een kom en wrijf hem door de zeef heen om de pitjes te verwijderen. Zet de frambozenpuree apart en zeef in de frambozenpuree de poedersuiker ca. 100 gram en giet deze in een kan en zet deze in de koelkast. Klop de slagroom en zet deze in de koelkast tot gebruik. Vul een pan waarop de kom van de keukenmachine past.doe water in de pan en laat dat zachtjes koken. Klop intussen het ei en de eierdooiers met citroensap, suiker en zout in de keukenmachine. Zet de kom op de pan met zachtjes kokend water. Pas op de kom mag het water niet raken. Roer het net zolang dat de suiker is opgelost en het eimengsel warm is. Zet de kom weer op de keukenmachine met de garde en klop het net zolang totdat het dik wordt en is afgekoeld. Kan wel 10 minuten duren voordat het is afgekoeld. Voeg nu de frambozenpuree toe en klop alles door elkaar. Spatel nu heel langzaam de slagroom er goed doorheen. Doe alles in een bak en zet het ca. 8 uur in de vriezer.

Recept van Ottolenghi

Geef een reactie