Ijs zonder ijsmachine
4 personen
Benodigd:
Ijs zonder ijsmachine
500 gram vijgen of ander vers fruit
85 ml halfvolle melk
85 ml halfvolle room
125 gram bruine basterdsuiker
4 grote eierdooiers
450 ml slagroom
Vanille essence
Pureer de vijgen en vijzel ze doe een vergiet en vang het sap op. Je hebt ca. 200 ml nodig.
Doe de melk, vanille essence de room in een steelpan en breng aan de kook. Laat daarna 30 minuten afkoelen en trekken.
Neem een vuurvaste schaal die op een steelpan past en doe daar de basterdsuiker en de eierdooiers in een klop dit tot een romige massa.
Zet de melk weer op het vuur en breng weer aan de kook.
Giet de melk bij het mengsel en klop dit tot een romige massa. Vul de steelpan met een laagje water en breng aan de kook.
Plaats het mengsel erop zonder dat de schaal het water raakt anders gaan de eieren schiften.
Zet het vuur laag en roer ca. 20 minuten Totdat de massa lekker vla achting wordt.
Schenk het mengsel in een schone kom en laat tien minuten afkoelen
Roer nu het vijgensap en de geklopte slagroom erdoor.
Laat het in de vriezer staan tot het aan aan de randen bevriest en roer het om.
Herhaal Dit een aantal keer totdat je heerlijk ijs hebt.
Recept Michael