Pudding savoiardi

6 personen

Benodigd

  • 1 liter melk
  • 300 gram suiker
  • 100 gram bloem (doppio zero)
  • 100 gram gemalen bittere chocolade
  • geraspte schil van 1 Citroen
  • 3 ei dooiers
  • 16 lange vingers
  • 5 eetlepels amaretto

Doe de melk en 100 gram suiker in een pan, en roer er de chocolade en de bloem door. Klop het mengsel glad. Breng het al roerend aan de kook.haal de pan van het vuur en roer er de Citroen rasp en de eierdooiers door en meng alles grondig. Meng de likeur met evenveel water en doop de lange vingers er in. Bekleed de puddingvorm (tulband) met de lange vingers. Giet het melkmengsel erin. Laat de pudding 3 uur opstijven in de koelkast. Doe de rest van de suiker in een steelpan met 4 eetlepels water en kook dit tot een lichtbruine karamel achtige substantie. Giet dit over de pudding en laat dit hard worden voor je de pudding opdient

Recept van Antonio Garluccio

https://antonio-carluccio.co.uk/

Geef een reactie