Cannoli
15 stuks
Benodigd
- 15 stukken bamboe van 2,5 cm dik en 15 cm lang of iets van die maat wat tegen hete olie kan.
- 15 gram reuzel of boter
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepels droge witte wijn
- 1 theelepel witte wijn azijn
- 150 gram bloem (doppio zero)
- 1 eetlepel cacao
- 600 gram ricotta
- 300 gram kristalsuiker
- 55 gram geraspte citrusschil
- 55 gram fijn gemalen bittere chocolade
Klop de reuzel of de boter tot een luchtige massa en roer de wijn en de azijn erdoor. Spatel de bloem en de cacao erdoor en kneed er een deeg van. Dek het af met folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het nu tot een rechthoekige lap van ongeveer 2 mm dik. Snij er nu stukken van 10 x 6 cm. Wikkel het deeg om een stuk bamboe en dicht de naad met geklutst ei. Verhit olie in een diepe pan ( plantaardige frituurolie). De cannoli moet helemaal onderstaan. Laat de olie gloeiend heet worden en bak steeds een paar cannoli’s tegelijk in ca. 2 minuten goud bruin. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Haal de stukken riet eruit als ze zijn afgekoeld. Zeef de ricotta en roer er de suiker, citrusschil en de chocolade erdoor. Vul de cannoli met de vulling en serveer ze koud.
Recept van Antonio Carluccio