Palmkoolsoep

8 personen

  • 1 Kilo schoon gemaakte palmkool
  • 3 liter groente bouillon
  • 8 rijpe tomaten
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 4 tenen knoflook
  • Zout en peper
  • Kleine pompoen

Bereiding:

Maak de groente bouillon en breng deze aan de kook.
Voeg hier aan alle kruiden toe. Ik maak deze altijd van alle snijresten van de groente en na het trekken van de soep zeef ik alles zodat er een smaakvolle heldere bouillon over blijft
Laat de bouillon op een laag vuurtje trekken.
Maak onderwijl de palmkool schoon en snij deze zo klein mogelijk. Voeg deze toe aan de bouillon.
Breng het opnieuw aan de kook en de kool gaar koken.
Maak de pompoen schoon en snij deze aan blokjes.
Snij de tomaten klein en snij deze in blokjes.
Laat deze tien minuten mee koken op een laag vuur. 
Pureer nu alles met de staafmixer totdat alles volledig gepureerd is. Laat alles nog tien minuten op een laag vuur pruttelen. Pak nu een grote pan en zet hierop een groot vergiet en zeef de soep. De soep is nu klaar en breng deze eventueel nog op smaak met zoek en peper en een klein beetje palmkool puree van het afgieten.
De palmkool puree vries ik in en gebruik later weer om een heerlijke stamppot van te maken.
Eet smakelijk.

Recept Michael

Geef een reactie