Stampot raapsteelknolletjes met chinesekool
4 personen
benodigd:
1 Chinese kool
750 gr raapsteelknolletjes (komen van eigen land en zijn de knollen van raapstelen die te lang doorgegroeid zijn)
1 kg aardappelen
250 gr spekjes
125 gr roomboter
kruiden voor jus
snij de raapsteelknolletjes en de chinese kool klein. schil de aardappelen.
kook de groente en de aardappelen in een grote pan.
Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie
als de spekjes gaar zijn laat ze dan uitlekken in een vergiet.
als de groente en de aardappelen gaar zijn laat deze dan goed uitlekken in een vergiet.
laat ondertussen de roomboter smelten in een koekenpan en voeg hier jus in poedervorm aan toe of liever verse kruiden zodat er een smeuïge en smaakvolle jus ontstaat.
voeg deze samen met de groente, aardappelenen de spekjes toe in een grote pan en stamp deze goed.
als je er eventueel vlees bij wilt ga ik voor de gehaktbal
Eet smakelijk.
Recept van Michael