Stampot van koolrabi, wortel, palmkool en Nieuw-Zeelandse spinazie

6 personen


benodigd:
500 gr wortelen
200 gr palmkool
1 middelgrote koolrabi
100 gr nieuwzeelandse spinazie
600 gr stevige aardappelen
1 zakje spekjes om uit te bakken

maak van de wortelen dunne slierten in de keukenmachine.
snij de koolrabi in kleine blokjes.
maak de palmkoom vrij van de middennerf en snij de bladeren in kleine stukken.
breng dit alles aan de kook tot het gaar is.
schil onderwijl de aardappels en kook deze gaar.
bak de spekjes uit.
als de groente gaar is voeg dan nieuwzeelandse spinazie toe en laar deze 30 seconden mee koken. giet de groente en de aardappelen af en stamp eerst de groente fijn.
Doe hier bovenop de aardappelen en de uitgebakken spekjes incl. het spekvet uit de pan.
indien nodig nog en klontje boter toevoegen en eet smakelijk.
geloof me deze is super lekker.

Recept Michael

Geef een reactie