Tagliatelle met peultje in verse teriyaki tomatensaus

4 personen

benodigd:
500 gr peulen
250 gr tagliatelle
750 gr rijpe tomaten
1 flesje teriyaki
stukje gember
2 verse rijpe mango’s
zout en peper
1 verse basilicum plant
6 teentjes verse knoflook
500 gram kipfilet

kook de peultjes gaar en snij de tomaten in blokjes. Snij de knoflook heel fijn en doe olie in een pan en doe de knoflook erin. laat deze eventjes bakken en voeg de tomaten toe.
kook deze tot pulp. Snij onderwijl de kip in kleine blokjes en bak deze gaar.
Laat de kip goed uitlekken in een vergiet. Als de peulen gaar zijn giet deze dan ook af en laat deze ook goed uitlekken. Kook onderwijl water en kook de tagliatelli gaar. Laat deze daarna uitlekken en knip deze klein. Snij de gember fijn en voeg deze toe aan de tomaten. Pureer nu de tomaten met de staafmixer net zolang dat er een mooie gladde saus ontstaan is.
voeg nu het hele flesje teriyaki toe en roer het goed door. voeg nu de peulen en de kip toe.
Snij de basilicum fijn en voeg deze toe aan de tomaten. Als laatste de tagliatelli toevoegen.
laat nog twee minuten lekker pruttelen.
Snij de mango in blokjes.
voeg eventueel naar behoefte zout en peper toe
Schep het op een groot bord en doe daar overheen de mango blokjes.
eet smakelijk

Recept Michael

Geef een reactie