Venkel groentesoep

6 personen



Benodigd:
3 grote venkelknollen
3 preien
2 winterpenen
1 ons snijbiet en
1 gourgette
4 tenen verse knoflook
1 grote ui
250 Gr paddestoelen naar keuze
4 vleestomaten
2 haaskarbonade
3 groenteboulion blokjes
6 plakjes ontbijtspek
2 ons zachte geitenkaas
Zout, 1 el marsala, 1el paprikapoeder, 1 el sambal badjak.


Doe ca. Drie liter water in een grote pan en voeg de groenteboulion blokjes, knoflook fijn gehakt , kruiden en de haaskarbonade toe aan het water.
Laat dit ca. 1 uur zachtjes koken.
Haal de haaskarbonade eruit en laat deze rusten. Snij alle groente; uien en tomaten klein en voeg deze toe en laat deze en uur zachtjes pruttelen. Snij onderwijl de haaskarbonade heel fijn. Pureer de soep en voeg de fijn gehakte haaskarbonade weer toe aan de soep.
Maak de paddestoelen schoon en voeg deze toe samen met de in blokjes gesneden zachte geitenkaas. Roer de soep goed door totdat de geitenkaas is opgelost. Laat de soep zachtjes op staan totdat de paddestoelen gaar zijn en serveer de soep met een plakje spek in de soepkom.
Eet smakelijk

Recept van Michael

Geef een reactie